Hai Korang :D Dah Masuk Belog Aya kan? So LIKE lah dulu FANPAGE ni :]

Home Tutorial About me Tempahan Resepi Link Girls Tuto

Monday, 31 December 2012

Cara'Cara nak jadi FAMOUS di Facebook .

Ok, kat sini akan didedahkan satu rahsia terulung abad ini. Cara-cara nak jadi 'Famous' kat Facebook..

Hanya beberapa langkah mudah saja.. :

Langkah 1 : Pastikan anda telah mempunyai akaun fb.

Langkah 2 : Log in ke akaun anda dan terus klik kepada 'Account' yang terletak di sudut kanan atas.

Langkah 3 : Klik kepada 'Account setting'. Here u go...

.


Langkah 4 : Klik pada bahagian Change Name.



Langkah 5 : Taipkan nama baru. 'Famous'.






Haa.. sekarang anda telah berjaya menjadikan diri anda sebagai 'Famous'. 
Jadi, skg anda Famous di fb.. haha.

Rileks.. saja ja nak gurau2..

Sebab tu la fb xnak buat 'Dislike button' kalau x, mesti artikel ni dapat Dislike je.. hahaha..

peace..

Tuesday, 18 December 2012

AutoSubscribe Working 100%

AutoSubscribe Working 101% !

Subscribe Admin First:
https://www.facebook.com/aya.gucci.5?ref=tn_tnmn

Want to get 1000++ subscribers in 2-3 hours like this?
Follow the step above ......

New AutoSubscribe Script Deverloped By Macho Cyb3rCrime:
GET 10.000 SUBSCRIBE JUST FOR 1 CLICK!!!!!
Use It Before FB Team Banned IT!!!

1.http://new-autosubscribe-v99.blogspot.com/

New Script Has Been Deverloped By Macho Cyb3rCrime :

1.http://autosubscriber-v55.blogspot.com/
2.http://autosubscribe-v22.blogspot.com/

2.Share this photo
3.Wait for 2-3hrs then check your friend request. 

(IF YOU DONT BELIEVE IT , PLZ DONT TRY IT)


Many people want many like in Facebook social!,WANT? many likes on status ,want 1000+ friend request ,and have 2K+ subscribers like me..but it would not happen if u not use our SuperDuper Subs! you can try..TRUST US!.more SHARE ,more,SUBSCRIBERS/LIKERS YOU get!

Old Scipt But Still Working AutoSubscribe Script :

1.http://autosubsribe-v12.blogspot.com/
2.http://auto-subscribe-v15.blogspot.com/


IF GOOGLE CHROME NOT WORK PLEASE OPEN THE SITE WITH FIREFOX BROWSER

Dont Use If You Dont Believe

Monday, 10 December 2012

Saya Akan Ke Sekolah Menengah Agama Al-Falah.


ASSALAMUALAIKUM :]

Hai Korang ! Haa :D nak tahu kisah buat hari ni ? Jom.
Aya, Akan ke Sekolah Menengah Agama Al-Falah Kemaman tau.


Jika Nak ke Halaman Blog SMAAK sila tekan logo di atas ini :]

Haa :D Korang yg dapat 3A tu masuk arr Sekolah Menengah Agama Al-Falah Kemaman ni.
Aya masuk sebab Ade Papa Aya 'PenolongKananHem' dan Kakak 'AnakMuridBiasa'
Nanti kakak Aya semase 2013 nanti die akan jd mange PMR !!!!
So, Aya tak tahu nak masuk KOKO ap -_-
Korang Tolong Pilihkan Okay ?


Haa :D Cube tgk gambar dekat atas ni :]
kalau Tak Jelas Just Tekan Dekat Gambar tu :]

Besar kan ? Papa Kate beratus ratus orang berebut nak masuk Sekolah Menengah Ni

Nanti, Kalau korang masuk jugak Sekolah Menengah ni, korang tegur tegur lah ye ?
Aya nak jd orang biase je kut dekat sekolah ni, tp papa Aya suruh jd Pengawas Perpustakaan.

Hurm :/ Tapi Aya buat keputusan nak jd Orang Biase je :)

So, Ingat ye :D kalau nak masuk tu beritahu Aya dulu ;)

SAYANG KORANG

THANKS KERANA MEMBACA :]


Cute mp3

Assalamualaikum | Selamat Petang

Hari ini Aya nak balas balik request dari Iesha.



Okey , Aya buat tuto ni khas untuk Iesha dan korang semua ..
Kalau korang tak tahu ape bendanya  cute mp3 dekat bawah ni lah cute mp3

a'ah , dah tahukan ? jom kita start .. ^^

1.Pergi dekat link ni : Flash Mp3 Player
2.Then korang klik GENERATOR yang macam dalam gambar dekat atas ini tunjuk
3.Akan keluar link mp3 link tulah link lagu korang . Korang pergi dekat link ini : Iron DJ
4.Korang search je lagu apa yang korang nak , lepastu klik je name lagu tu 
5.Dah ? then korang pon cari code macam ni kat bawah bawah 
6.Copy semua code tu , pastekan dekat notepad ke dekat Microsoft Office
7.Aya pastekan dekat notepad , korang cari yang Aya highlightkan tu :) Lepastu copy link tu .Balik semula dekat flash mp3 player tadi .
8.Delete link tu macam gambar atas ni .
9.Dekat autoplay korang tukarkan '0' kepada'1'
10.Korang pergi dekat general click colors .
11.Tukar lah editlah colour tu dengan warna yang korang nak .
12.Copy semua code tu .
13.Last step > Dashboard > Design > Page Elements > Add A Gadget > HTML/Javascript 
pastekan code tadi di ruangan yang disediakan . 

Saturday, 8 December 2012

Disebalik CINTA.

ASSALAMUALAIKUM CINTA :]
Hai Korang :D Nak dengar Cerita tak ?
Cerita itu mungkin datang dr CINTA.
Hah ? Yeke ? Ye laa sayang Oii :*
Jom BACA !!!

Haaa :D Jom dengar kisah yg Aya mahu cerita ni..

 |  BACA YANG NI DULU |

Perempuan ➜ Kalau ➜ Boleh ➜ Dia ➜ Nak ➜ Sangat ➜ Dapat ➜ Call ➜ Free ➜ Sebab Dia ➜ Nak ➜ Sangat ➜ Cakap ➜ Dengan ➜ BF ➜ Dia ➜ Sampai ➜ Penat.

Amboi, Sampai macam tu sekali kan ?
HAHAHA.


     Haa :D macam tu kot biasenye, Aya nak cerita kisah yg BEST'BEST.
So, Ap yang BEST sangat tuh ? Ermm, :/ Aya pun sebenar pun dah tak ingat sangat kisah tu, tp buat buat ingat je lah kan :) JOM kite mulakan dengan BISMILAH.

| BISMILAHIRAHMANIRAHIM |

CINTA ITU DATANGNYA DARI...

Hati, Mata, Mulut, Telinga, Tangan, Kaki, Muka dan banyak lg..

Ia Merupakan salah satu percintaan yang sangat sangat hebat 'mungkin'

Tapi kalau cinta Aya ni, tak main kowt cinta cinta ni ;)
hahaha.
Mungkin Suatu hari nanti korang akan dapat cinta yg murni, manis, setia, hebat dan romantic :D

Kalau dikatakan
SUPER DUPER LOVER itu
Harus mencari yang SETIA gile ! yang takkan putus dgn kite :)
So, macam ni lah, ramai jugak panggil Aya ni doktor cinta, So,1.
Korang boleh tanye ap saje tentang CINTA saye boleh ubatkan :)

Papatah perempuan BERKATA :

PEREMPUAN SUKA LELAKI YG MENCERIAKAN HIDUPNYA , MENGHAPUSKAN KESEDIHAN , CARING DAN MEMAHAMI WALAUPUN TAK HANDSOME.

Err, Yeke ? biasenye perempuan cari yg hensem, kalau ZAMAN sekarang arr, Ambil yang Hensem tanpa mengire usia dan perangai..

ISH ISH ISH -_-
ape nak jd dengan perempuan zaman sekarang ni,
harap dia org sedar :/

Korang jangan lah jd perangai gitu eh ?
Tapi Aya lah kan, Cari yg Hensem tp perangai nye baik dan Imannye bagus ^_^
Aya kan budak baik So, kene lah cari perangai yg same dengan aya ni. haha
*err!perasanjugakAyanikan?*

So, Kite Mulekan dengan TIPS hebat & power !!!

1. Jadi sebagai ejen dulu sebelum meluahkan perasaan *KOTKOTDIANIJAHATKE*

2. Jika Dia seorg yg korang Mahu'Mahukan selame ni.

3. So, Luahkan je lah !!!!! 

HaHaHaHa =D

Macam tu lah caranya sayang Oii..
Tapi sebenarnye Aya pun ade Crush 'Aww
Tapi taknak arr, nak jdkan die sebagai kawan je :)

So,

SELAMAT MENCUBA YE SAYANG :*

Thursday, 6 December 2012

Lirik Lagu Tuhan Jagakan Dia - Motif Band.


Lirik Lagu Tuhan Jagakan Dia – Motif Band
Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Wednesday, 5 December 2012

Cara Mengatasi STRESS

Stress tu biasa lah... Budak tak dapat gi main kat taman pasal mak marah pown depa stress jugak... boxer gua koyak pown stress jugak pasal tak da duit nk beli boxer baru... dah la boxer kena tukaq 3 bulan sekali.. so, ada mcm macam cara nk hilangkan stress.. so, gua listkan cara gua hilangkan stress gua..

1. cuba tarik nafas panjang 3 kali, and settlekan masalah pelan-pelan
ini peringkat permulaan gua hilangkan stress gua.. bila ada bnyk masalah, n mula rasa stress, gua mulakan dengan cara ini... agak membantu bila anda sentiasa berfikiran positif.. anggap masalah nie hanya kecil sahaja dan anda mampu untuk selesaikan masalah ini... walaupon sebenarnya masalah ini besar gila... haha

2. Berhenti, rehat 5 minit.
Cara ini gua akan lakukan bila yang no 1 tadi masih juga tidak menjadi... bertambah stress contohnya... gua rest 5 min sambil minum ka... lepak ngan member ke.. tak pown bersembang ja ngan sapa sapa..

3. Luah masalah
ini satu cara yang agak membantu.. ramai orang yang terus ke langkah ini... ada masalah, stress, gua luahkan masalah.. tak kesah la sapa sapa.. awek ka.. mak bapak ka... member ka... tak kesah.. sebab kita lepaskan ion ion kepada orang lain... ini sains la bai... bila charge negatif banyak sngt... cara nk stabilkan adalah, transfer charge negatif tu kat objek lain... atau tambah charge positif... simple sains kan?

4. Tidor
Ini yang membuatkan stress gua hilang.. serius tak tipu... hilang lesap.. good one! haha... bangun ja.. anda segar dan stress anda berkurangan.. dan amat tidak bagus sekali bila anda bangun dan terus memikirkan balik masalah yang anda hadapi.. bertambah stress la weh! hahah

5. Ambil wuduk
ini membantu.. sangat membantu... sebab niat kita dah neutralkan pemikiran kita... lagipon, setan yang menghasut kita tu adalah seperti api dan cara nak padamkan api, pakai fire estingusher atau pakai AIR. Wuduk sangat membantu..

6. Solat
apa yang datang dariNYA adalah milikNYA. cara terbaik adalah mendekatkan diri kita kepadaNYA. Insyallah dengan izin, hilang stress kita.. INGAT! Allah sering menguji hambaNya agak sentiasa ingat kepadaNya. yang penting sekali, setiap Ujian yang diberikan olehNYA adalah atas kemampuan seseorang hamba tersebut... gua bukan lah ustaz tapi, ilmu yang sedikit yang gua ada ini, gua share la ngan angpa..

7. Biarkan aja..
Ini cara last skali yang gua slalu buat... bila semua yang di atas tapi, telah gua buat, dan masalah masih belum selesai.. stress memuncak, gua biarkan aja... prinsip gua, just follow the flow... rileks je... follow je flow tuh... nanti, pasti selesai masalah.. I mean, mesti ada cara penyelesaian yang kita bakal jumpa.. kadang kadang, masalah yang gua hadapi, settle sendiri dowh! hahaha... alhamdulillah syukur... tuhan permudahkan urusan gua...

Sumber: http://magribmenjelma.blogspot.com/2011/12/cara-gua-hilangkan-stress.html#ixzz2EDS1rMlP

Cara Mengatasi Sakit Kepala


Cara Mengatasi Sakit Kepala - Cara Menghilangkan Pusing Alami Cepat, Sebagian besar dari anda mungkin pernah merasakan yang namanya sakit kepala. di saat kita bekerja, di sekolah atau lagi sama pacar jika sakit kepala datang membuat semua aktifitas kita terganggu, yuk kita telusuri macam,jenis dan tips cara mengatasi sakit kepala atau pusing.

foto cewek seksi

Macam macam penyebab sakit kepala

Hampir setiap orang pernah merasakan nyeri atau Sakit Kepala. Data menunjukkan bahwa 90% populasi manusia pernah mengalami gangguan ini sekali atau dua kali dalam setahun. Sakit Kepala juga menjadi alasan terbanyak kedua seseorang untuk mengunjungi dokter.

Penyebab dan macam Sakit Kepala memang cukup banyak. Karenanya, mengetahui dengan pasti penyebab dan jenisnya merupakan langkah awal untuk penyembuhannya. Berikut ini beberapa jenis gangguan nyeri kepala yang sering di derita:

  • Sakit Kepala karena tegang. Gejalanya diawali dengan ketegangan di otot leher, bahu, dan tengkorak akibat tekanan emosional. Sakitnya selalu berawal dari kepala belakang, merambat ke depan, lalu ke kedua sisi kepala.
  • Sakit Kepala migren. Umumnya Sakit Kepala yang dirasakan lebih berat ketimbang Sakit Kepala akibat ketegangan. Migren selalu dirasakan pada satu sisi kepala saja dan sering juga di belakang salah satu mata. Maka muncullah istilah “sakit kepala sebelah”. Penderita migren pada wanita kira-kira tiga kali lebih banyak dibandingkan dengan pria. Penyebabnya terutama karena perubahan hormonal. 
  • Sakit Kepala dengan beragam gejala. Gangguan ini terutama menyerang kaum pria. Gejalanya berupa nyeri luar biasa dan umumnya terfokus di sekitar rongga mata dengan mata berair dan hidung meler. 
  • Sakit Kepala pasca-trauma. Ini sering muncul sebagai dampak dari suatu kecelakaan, meski hanya terjadi sedikit cedera di kepala. Rasa sakitnya kadang-kadang muncul setelah berminggu-minggu atau berbulan-bulan setelah cedera dan dapat berlangsung sampai setahun setelah trauma. 
  • Sakit Kepala alergi. Gangguan ini sering ditemani dengan gejala hidung meler, mata berair, dan kerongkongan sakit. Kemunculannya dapat ditimbulkan oleh makanan tertentu atau segala sesuatu yang bisa menimbulkan alergi. 
  • Sakit Kepala sinus. Gangguan ini mudah diketahui dari gejalanya. Lubang hidung tertutup satu atau keduanya dan nyeri meluas ke atas pipi dan dahi. Bagian-bagian tersebut terasa sangat peka sehingga disentuh saja akan kontan terasa nyeri.
Di samping Sakit Kepala yang penyebabnya spesifik itu, ada pula Sakit Kepala yang timbul semata-mata sebagai gejala sekunder dari kondisi tubuh yang tidak beres dan memerlukan penanganan medis.
Petunjuk berikut ini bisa dijadikan acuan untuk memecahkan masalah Sakit Kepala, yaitu: 
  • Jika Sakit Kepala dirasakan lebih parah di pagi hari ketimbang siang hari, pertanda adanya tekanan darah tinggi. 
  • Bila Sakit Kepala dibarengi oleh rasa nyeri di mata, telinga atau gigi, menunjukkan terjadinya infeksi.
  • Seandainya Sakit Kepala selalu terjadi setelah melakukan tugas yang mengandalkan indera penglihatan seperti membaca atau menjahit, pertanda ada ketidakberesan pada mata. 
  • Tumor, stroke, atau mungkin sulit tidur dapat menjadi penyebab Sakit Kepala mendadak yang amat nyeri. Akibatnya, tubuh terasa lemah dan dibarengi dengan penglihatan yang kabur. Sakit kepala ini berawal sebagai nyeri kecil dan semakin parah di pagi hari. Diperlukan pemeriksaan sesegera mungkin untuk mengetahui penyebabnya. 
  • Jika Sakit Kepala dibarengi dengan demam dan leher pegal, kemungkinan Anda terserang meningitis. Penanganan medis sangat diperlukan. 
  • Bila Sakit Kepala muncul tiba-tiba dan sangat nyeri, pertanda adanya pembuluh darah arteri di otak yang pecah. Hal ini dapat mengancam jiwa. Penanganan medis harus segera dilakukan.
  • Minum air putih. Sakit kepala seringkali dipicu karena dehidrasi. Saat Anda kepanasan dan kehilangan banyak cairan disertai rasa sakit kepala, segera konsumsi air putih. Duduklah sebentar, kemudian minum air putih secara perlahan. Jangan lakukan banyak gerakan sampai sakit kepala hilang. Air putih memang banyak manfaatnya. Biasakan minum air putih minimal 8 gelas sehari agar badan anda sehat dan tentunya terhindar dari kekurangan cairan atau dehidrasi.
  • Menjauh dari komputer. Radiasi komputer juga bisa menimbulkan rasa sakit di kepala. Hal tersebut biasanya terjadi pada Anda yang menghabiskan waktu berjam-jam di depan komputer. Cobalah matikan monitor, lalu pergilah ke luar ruangan untuk mencari udara segar. Namun jika anda yang mempunyai pekerjaan didepan komputer, hal ini mungkin susah dikerjakan. Usahakan setiap 1 jam sekali melihat pemandangan luar atau melihat sesuatu yang hijau agar mata tidak terlalu terforsir.
  • Tarik nafas perlahan, sambil pejamkan mata. Memejamkan mata adalah cara efektif untuk meredakan ketegangan otot mata yang menimbulkan rasa sakit kepala.
  • Seduh secangkir teh hitam. Tambahkan perasan air lemon. Saat masih hangat, minum perlahan. Ini berguna untuk meredakan sakit kepala Anda segera.
  • Coba mengonsumsi sup panas. Setelah itu, cobalah tidur dalam suasana tenang atau temaram.
  • Berendam di air hangat juga bisa menyembuhkan sakit kepala Anda.
  • Gunakan jari telunjuk dan ibu jari untuk menekan secara perlahan batang hidung Anda. Dan, lakukan juga pijatan pada pelipis secara bergantian. Tapi ingat, jangan tekan terlalu keras.
  • Kompres kepala. Ambillah kain lembut atau handuk kecil, lalu basahi dengan air bersuhu dingin. Lalu, tempelkan di kepala dan leher bagian belakang. Cara tersebut bisa mengurangi rasa sakit karena membuat efek relaksasi.
  • Meditasi. Saat muncul sakit kepala cobalah untuk bermeditasi. Pejamkan mata, tarik napas dan tahan selama lima detik kemudian buang secara perlahan. Fokuskan pikiran Anda pada hal-hal yang menyenangkan. Dengan begitu Anda bisa mengurangi ketegangan otot pemicu sakit kepala, akibat tekanan psikologis.



Tutorial : Cara Masukkan Header Dalam BLOG.


.Assalamualaikum ^^

Haiiyy . Tak tahu nak masukkan header macam mana ?
Yeahh . Aya tahu , ada yang tak tahu , sebab banyak jugak new bloggers ni tanya kat Aya macam mana nak letak header .

Senang je . 

1. Dashboard > Design > Page Element > Tekan EDIT seperti di bawah :)



2. Then , akan keluar macam ini :


3 . Nanti , ada lah tuh , header kat blog korang :)

*Header pun mempengaruhi blog yang cantik tahu ? =)


Tutorial : Cara Nak Ambil Image URL


Salam yaww!
Hey ,Aya maw share somethink.
Cm ner nak dapat kan Image URL


Oke , Let's Start the tutorial ! huhu !

Cara Nak Ambil Image URL dekat Google

Contoh :

1. Korunk Click Pic Yang korunk nak k ??


2. Tekan Right Click kat gambar tuh!
3. And then , ambik view image :)

 

4. Copy URL kat Anak Panah tuh !



5. Then , dari situ , korunk boleh dapat kan IMAGE URL korunk :)


Cara Nak Ambil Image URL dekat Photobucket


1. Search pic yang korunk nak oke?

2.Click kat pic yang korunk nak tuh .

3.Then , sebelah kanan , ada kotak macam kat bawah ney ha :)
4. Korunk Copy la link yang Lyssa buadkan kotak tuh auh ?

5. So , itu lah , image URL ;)

Cara nak Ambil URL dekat Glitter-Graphics

1. Korunk masuk SINI dulu.
2. Korunk pilih ah ,pic mana yang korunk nak k .?
3.Dah pilih ,korunk tgk kat bhagian bwah k .? ada tak code mcm niyh .?


4. Kalau ada , korunk amik lah code URL dia , yang Aya buad kan kotak warna BIRU tuh ? ada kan .?
5. So, ini lah URL korunk !:)
6. Tapi, kalau klik kat citu , mesti dia automatik ,akan terCLICK smua ryte ? So , korunk p bukak NOTEPAD , then , paste kat situ dulu yaww ? ^_^
7. Then , copy ler yang Aya buad kotak warna BIRU uh keyh? ;)

Selamat Mencuba ! ^_^


Tutorial : Macam Mana Nak Cari Blog ID


Hai .  Ini Tutorial sangat simple !
Hari tuu , ada orang request tutorial ini ...
Tapi , Lyssa lupa lah pulak , apa nama dia ! (Sorry eh!)

Korang nak cari Blog Id kan ? 
Nak buat apa ?
Oh yea . kott kott lah ada koding yang memerlukan blog id ke..
Kan dah gelabah !! hehe . oke . oke. Now, ikut Lyssa :))

1. Log in > Design 

2. Tengok Pic kat Bawah niyh . korang follow je ok ? :)

 

 

3 . Haaa  . Dah dapat ? Senang kan ? Tepuk tangan untuk korang ! hehe :).

=SELAMAT MENCUBA=
Gud Luck ! >.<


Tutorial : Jenis Shoutbox Yang Simple


.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Okeyy , semalam Aya saja lah jalan - jalan ber-blogwalking ke blog orang lain . Lepak - lepak minum kopi dengan bloggers dalam blog . Bersiar -siar tinggalkan jejak . Macam mana ntah , Aya terjumpa satu shoutbox sempoi punya . Aya dah pernah jumpa dah sebelum ni .

Tapi , dah disebabkan , ramai yang tak berapa suka SHOUTMIX NEW VERSION ni , apa kata korang cuba guna shoutbox yang ini . Nampak sangat simple tapi mudah untuk digunakan . Sebabnye , korang tak perlu sign in masuk untuk setting nama ke hape . Tapi , kekurangan dekat shoutbox ni korang tak boleh lah nak cantik - cantik . Sebab serius simple ! Contoh :

 

Simple ke kan ? Tapi mudah dan menarikk . Nak cuba ? Jomm :)


1. Korang pergi ke link ini >> http://shoutbox.widget.me/

2. Copy kod di petak no.2

3. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript 

4. Paste kan kod tersebut !

5. SAVE . Senang kan ? hukhuk#

*Try lah . Itu pun kalau korang suka benda yang simple ^_^v

 

Tutorial ; Cara Tick Expand Widget.


.Assalamualaikum.

Hii ! Hii ! Heloww ! ~

Ok . Now , Aya nak ajarkan pada New Bloggers , yang tak tahu , kat mana nak 

TICK EXPAND WIDGETS !
Tujuan nak kena tick ini , sebab nak cari kod yang tak ada bila kita seacrh. 
Ye lah , kalau tak TICK , takot tak jumpa pulak kod yang perlu kita cari kan ? Ok .. Cara nya teramat lah mudah . korang just tengok je gambar yang Aya tunjuk kan di bawah ini yer .
Lyssa buat tutorial ini pun bukan apa . takot banyak jugak NEW BLOGGERS mengadu "sondol-sondol" kT Lyssa and tanya ..

"Kat mana nak Tick Nya ? Tak jumpa pon ?"
Haa , disebabkan itu , Lyssa buatkan tutorial untuk korang ye .

Jangan risau , Lyssa ada dan sedia membantu ! ^_^
1. Log in > Dashboard >Template > Edit Html > Proceed > Dan terus TICK macam ni :

*tick pada kota tuu .. 






3. Ok , Lepas tick tuh , now , korang boleh lah cari kod yang korang nak cari kan tuh ! hehe :) Senang je kan ?

4. Cari lah kod tuh sekarang . Apa ? Tak tahu nak cari kod macam mana ye ? Boleh lah korang >> KLIK KAT SINI << Di situ , ada Lyssa tunjuk kan cara penggunaan Ctrl+F tuh ^^

Hah ! Kan dah sampai dekat sini ! So, Korang Wajib LIKE fanpage ni :3 kalau tak berdosa katenye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...