ASSALAMUALAIKUM :]
Hai Korang :D kali ni kita akan buat Biskut Kacang Berlapis.
Haaa, pernah dengar tak ? BEST gilee, JOM try ?
LET'S GO !
bahan - bahan ialah :
150gm tepung gandum
¼ cawan tepung jagung
100gm Nestle Cornflakes – dikisar halus
150gm mentega / majerin
75gm gula kastor
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
Mentega kacang – untuk sapuan
Cara Cara :
1.Ayak tepung gandum dan tepung jagung, ketepikan.
2.Pukul sebati mentega / majerin dan gula, kemudian masukkan telur dan esen.
3.Masukkan tepung dan kaup balikkan hingga menjadi doh lembut.
4.Canai doh setebal 3mm dan terap dengan acuan biskut.
5.Letak di atas tin pembakar yang telah dilenser. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180ÂșC selama 12-15 minit.
6.Sejukkan atas redai kuih. Sapukan mentega kacang ke atas biskut dan cantumkan.
Tweet
No comments:
Post a Comment
.selepas ngitai belog kite.
.sila tinggalkan mesej (komen) anda.
.di sini.